top of page

Oman, authentiek en verrassend veelzijdig!

Bijgewerkt op: 12 feb. 2021


Op uitnodiging van het Omans verkeersbureau bezocht ik dit sultanaat.

Oman is 8x groter dan Nederland, het bestaat grotendeels uit zand-en rotswoestijnen met aan de noordkant het imposante Hajargebergte. In de meest noordelijke punt ligt het schiereiland Musandam, wat ook wel het Noorwegen van Oman wordt genoemd door de op fjorden lijkende kustlijn. In het uiterste zuiden vind je weer een subtropisch klimaat met jaarlijkse moessons wat voor een veel groener landschap zorgt.


Een veelzijdig land waar veel te genieten valt, o.a. de Arabische souks, forten, wadi's, oases en schildpad reservaten.


Schildpadreservaten

In deze reservaten zag ik schildpadden die zo'n 100 eieren legden in een diepe kuil op het strand, eieren die net uitkwamen en baby schildpadjes die naar zee kropen. Het is heel bijzonder om te weten dat sommige van deze baby's over 38 jaar op dit strand zullen terugkeren om zelf weer eieren te gaan leggen. Tenminste wanneer de schildpad deze leeftijd weet te behalen, gemiddeld slechts 3 op de 1000 zal dat gegund zijn.

Ook heel apart is dat hoe verder van zee het nest ligt, hoe warmer het zand is.

Deze warmte bepaalt het geslacht. Indien het zand rond de 24 graden is, dan worden er allemaal mannetjes geboren , is het 27/28 graden dan worden het allemaal vrouwtjes.


Avontuurlijk

Voor de liefhebbers van four wheel drive / jeep tochten is Oman ook de plek waar je moet zijn. Wadi-bashing (met terreinwagens door rivierbedding crossen) of dune-bashing is ook bij de lokale bevolking heel populair en wordt vaak aangeboden. Het is een absolute aanrader om zo'n excursie dag af te sluiten met een zonsondergang. Helemaal romantisch kun je het maken door te verblijven een desertcamp. Geen mooiere sunsets en sundowners dan in de woestijn !

Krijg je al reiskriebels? Ik help je graag een mooie Oman reis samen te stellen!11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page