top of page

Ontdek de hoogtepunten van Japan !


#Japan is een betoverende bestemming die reizigers verwelkomt met een rijke cultuur, adembenemende landschappen en een unieke mix van traditie en moderniteit. Of je nu geïnteresseerd bent in de bruisende steden, historische tempels, prachtige natuur of de heerlijke keuken, Japan heeft voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we de hoogtepunten van Japan verkennen, de beste reistijd bespreken en de verschillende mogelijkheden om het land te bereizen.

Enkele hoogtepunten van Japan:


Tokyo: Begin je reis in de bruisende hoofdstad van Japan, waar je futuristische technologie kunt ervaren, winkelen in levendige wijken zoals Shibuya en genieten van de sfeer van de oude wijk Asakusa.


Kyoto: Bezoek de oude keizerlijke stad Kyoto, waar je prachtige tempels en traditionele Japanse tuinen kunt verkennen, zoals het Gouden Paviljoen (Kinkaku-ji) en de Fushimi Inari-taisha.


Mount Fuji: Maak een reis naar de iconische berg Fuji, het hoogste punt van Japan. Je kunt de berg beklimmen of genieten van het prachtige uitzicht vanaf de omliggende meren en dorpen.


Hiroshima : Leer over de geschiedenis van Japan in Hiroshima, waar je het Vredespark en het indrukwekkende Vredesmuseum kunt bezoeken, ter nagedachtenis aan de atoombomaanval tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Nara: Ontmoet de vriendelijke herten in Nara, de thuisbasis van de oudste houten structuur ter wereld, de Todai-ji-tempel, en het Kasuga Taisha-heiligdom.


Beste reistijd:

De beste reistijd voor Japan is afhankelijk van de regio die je wilt bezoeken. Over het algemeen zijn de lente (maart-mei) en de herfst (september-november) ideale seizoenen om Japan te verkennen, vanwege het aangename weer en de prachtige kersenbloesems in de lente en de kleurrijke herfstbladeren in de herfst.


Reismogelijkheden:

Trein: Het Japanse treinnetwerk is uitstekend en biedt een gemakkelijke en efficiënte manier om door het land te reizen. De beroemde Shinkansen (hogesnelheidstrein) verbindt belangrijke steden en biedt comfortabele en snelle reismogelijkheden.


Bus: Voor budgetreizigers en reizigers die graag het platteland willen verkennen, is reizen per bus een goede optie. Het busnetwerk in Japan is goed ontwikkeld en biedt routes naar populaire toeristische bestemmingen.


Vliegtuig: Als je lange afstanden wilt overbruggen of afgelegen eilanden wilt bezoeken, overweeg dan binnenlandse vluchten. Japan heeft verschillende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen.


Verblijf :

In Japan zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden die aansluiten bij verschillende budgetten en reisvoorkeuren. Hier zijn enkele populaire opties:

  1. Hotels: Japan heeft een breed scala aan hotels, variërend van budgetaccommodaties tot luxueuze vijfsterrenhotels. In stedelijke gebieden vind je internationale hotelketens en Japanse ryokans (traditionele herbergen) met moderne voorzieningen. Voor een authentieke Japanse ervaring kun je overwegen om in een ryokan te verblijven, waar je kunt genieten van tatamimatten, futons en een traditionele Japanse maaltijd.

  2. Ryokans en Minshukus: Ryokans zijn traditionele Japanse herbergen die vaak gelegen zijn in pittoreske landschappen, zoals bergachtige gebieden of warmwaterbronnen. Minshukus zijn vergelijkbaar met ryokans, maar kleinschaliger en meestal beheerd door lokale families. Deze accommodaties bieden vaak warme gastvrijheid, Japanse maaltijden en een traditionele sfeer.

  3. Capsulehotels: Voor budgetreizigers en solo-avonturiers zijn capsulehotels een unieke ervaring. Deze hotels bieden kleine, privéslaapcabines met basisvoorzieningen zoals een bed, stopcontacten en soms gedeelde faciliteiten zoals badkamers en lounges.

  4. Business hotels: In stedelijke gebieden zijn er tal van business hotels die betaalbare accommodatie bieden voor zakenreizigers en toeristen. Deze hotels hebben vaak compacte kamers met moderne voorzieningen, zoals gratis Wi-Fi en ontbijtopties.


Ongeacht welke accommodatie je kiest, is het raadzaam om vooraf te reserveren, vooral tijdens drukke seizoenen en populaire evenementen, om teleurstellingen te voorkomen.


Informeer bij Reismaatwerk hoe jullie ideale reis naar Japan op maat kan worden gemaakt!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page