top of page

Is minder vliegen duurzaam?

Bijgewerkt op: 17 feb. 2021

Minder vaak (binnenlands) vliegen helpt klimaatdoelen te behalen maar is niet persé duurzaam. Voor veel ontwikkelingslanden geldt dat toerisme werkgelegenheid, dus inkomen brengt, zodat er lokaal minder houtkap en stroperij plaats vindt. Minder korte vliegvakanties, en langere verre vakanties dringen ook het aantal vluchten terug, Compensatie van de CO2 uitstoot helpt. Keuze voor een klimaatvriendelijke touroperator helpt, keuze voor een ecologisch verantwoord hotel helpt.

Voor een deel van de reizigers zal het vakantie vieren veranderen, omdat zij beseffen dat het anders moet en kan. Meer oog voor omgeving, natuur en medemens. Nieuwe initiatieven kunnen een mooi aanvulling zijn op bewust reizen.

Zo is het mogelijk tijdens je vakantie een dag vrijwilligerswerk te doen via "Give A Day Global " https://www.giveadayglobal.org/


Veel leveranciers waar Reismaatwerk mee samen werkt bieden een CO2 compensatie aan of hebben duurzame accommodaties in hun aanbod. Overweeg of de trein een alternatief is voor uw korte vakantie of stedentrip. Reismaatwerk denkt graag met u mee.
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page